Пряники
Історія- Основним кондитерським виробом Древньої Русі був медовий пряник. У свій час пряник настільки увійшов в російський побут, що став не тільки ласощами, але і обов'язковим учасником обрядів і ритуалів. Можна припустити, що пряник був символом приємною, "солодкого" життя.
Пряники дарували з різних урочистих випадках в знак поваги і любові. При цьому ступінь поваги і любові досить часто ототожнювали з розміром пряника. Інші пряники-подарунки були настільки великі, що для їх доставки потрібно двоє саней. Якщо підносилися інші подарунки, то їх клали на пряник. Звідси й виникла вираз "класти на пряник", що означає "робити подарунки. На весілля пекли особливий пряник, який різали на шматки і роздавали гостям наприкінці весільного бенкету. Це означало, що гостям пора розходитися по домівках, чому такий пряник прозвали "розгінним".
Складові:
Пряники дарували з різних урочистих випадках в знак поваги і любові. При цьому ступінь поваги і любові досить часто ототожнювали з розміром пряника. Інші пряники-подарунки були настільки великі, що для їх доставки потрібно двоє саней. Якщо підносилися інші подарунки, то їх клали на пряник. Звідси й виникла вираз "класти на пряник", що означає "робити подарунки. На весілля пекли особливий пряник, який різали на шматки і роздавали гостям наприкінці весільного бенкету. Це означало, що гостям пора розходитися по домівках, чому такий пряник прозвали "розгінним".
- Мед будь-якого сорту - 250 г
- Борошно - 450 г
- Цукровий пісок - 75 г
- Вершкове масло (або маргарин) - 1 столова ложка
- Харчова сода - ½ чайної ложки (або розпушувач - 2 чайні ложки)
- Спеції (ванілін, кориця, гвоздика) - додати за смаком на вибір
- Яйце - 1 шт.
На невеликому вогні підігріваємо мед, масло, цукор, прянощі, постійно помішуючи. Відставляємо, даємо охолонути. У чашку з борошном і розпушувачем додаємо яйце і теплу медову масу. Все добре перемішуємо, виставляємо на холод години на два (якщо поспішаєте, можна і на одну годину).
Потім тісто розгортаємо товщиною, приблизно, в палець і вирізаємо пряники потрібної форми. Випікаємо 8-10 хвилин на середньому вогні на змащеному маслом і злегка посипати борошном деку. Готові пряники можна прикрасити будь-який глазур'ю.

Легкий рецепт
Щоб швидко спекти імбирний пряники з підручних інгредієнтів, можна звернутися до найпростішого рецептом їх приготування. Цей спосіб дозволяє Отримати щільне тісто, з Яким легко працювати і навіть ліпити з нього конструкції у вигляді будиночків. Рецепт був опублікований на станиці популярного блогу Енді шеф, на якому можна знайти безліч варіантів імбирних пряників і печива.
- 1 яйце;
- 175 грам борошна;
- чверть чайної ложки соди;
- 1 ч. Л. меленого імбир;
- стільки ж кориці;
- 75 грам цукрової пудри;
- стільки ж вершкового масла;
- дрібка солі;
- 2 ст. л. меду або патоки.
Спеції, соду, сіль і борошно просіяти. Порубати ножем масло і додати в миску. Додати інші інгредієнти, попередньо яйце збити окремо. Тісто змушують і відправити в холодильник на годину. Далі розкачати тісто в пласт заввишки 3─5 мм, вирізати потрібні фігури і випікати в духовки до готовності. За таким рецептом випічка виходить світлого жовто-золотистого кольору. Щоб приготувати пряники темного кольору, замість цукрової пудри додають темний тростинний цукор.
Источник: http://imbirka.ru/kulinariya/kak-ispech-imbirnye-pryaniki-svoimi-rukami
Источник: http://imbirka.ru/kulinariya/kak-ispech-imbirnye-pryaniki-svoimi-rukami
Комментарии
Отправить комментарий