Кекси
Історія походження
кексів бере свій початок в стародавньому Римі. З вирощеного ячмінного зерна
робили грубу муку, яку потім змішували з горіхами, родзинками і Гранатний
зернами.
Для солодощі
додавали меду. Таку солодкість подавали спочатку тільки римської знаті. За
сучасними мірками таке блюдо більше було схоже на хлібну корж наповнену
сухофруктами. У 16 столітті американські колоністи почали активно експортувати
цукор з материка, що призвело до його поширенню в Європі. Особливо даний
солодкий продукт заповнив нішу домашньої кулінарії, тим самим посиливши
популярність солодкої випічки (кексів). Фрукти в цукрі довго зберігалися, так
як він зменшував процеси бродіння, вбирав сік з ягід, що сприятливо позначилося
на термінах зберігання даної солодощі.
Складові:
- 4 яйця,
- 1
склянка цукру,
- 100 гр
розтопленого вершкового масла,
- 5
столових ложок сметани,
- 2
склянки борошна,
- 1
пакетик ванільного цукру,
- 2 чайні
ложки розпушувача.
Цукор, яйця, ванільний цукор розтерти. Туди ж додати масло і
сметану. Добре збити. Далі борошно і розпушувач. Продовжуємо збивати до
однорідної маси. Я все роблю міксером. Форми для кексу заповнити на
2/3. Випікати при 200-210 градусах 20 хвилин.

Шоколадні кекси
- Вершкове масло - 200 г
- Цукор - 100 г
- Молоко - 120 мл
- Какао - 30 г
- Яйце - 4 шт.
- Сода - 5 г
- Борошно - 300 г
- Ванілін - за смаком
Шоколадні кекси займають заслужене місце серед величезної різновиди шоколадної випічки. За формою і розміром вони можуть бути великими або маленькими. Шоколадні кекси готуються легко і зберігаються тривалий час, а ще вони ароматні і смачні.
Якщо ви шукаєте нескладний рецепт шоколадного кексу до чаю, тоді вам сюди. Для цього кексу потрібні доступні продукти, які є у кожного. Спечіть шоколадний кекс з даного рецептом, і ви переконаєтеся, що він гідний того, щоб випікати його якомога частіше.
Щоб приготувати простий смачний шоколадний кекс з какао, підготуємо продукти.
В кекс за бажанням можна додати родзинки або горіхи, але і без них він виходить дуже смачним. Готовий кекс можна полити глазур'ю або посипати цукровою пудрою.
У розтоплене вершкове масло налити молоко і насипати цукор. Перемішати.
У суміш всипати какао, перемішати, поставити на вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння, але не кип'ятити. Дати охолонути до теплого стану. Кілька ложок цієї маси відлити в чашку - для глазурі.
Покласти в остигнула масу яйця, ванілін і соду (не гасити). Збити міксером.
Поступово ввести муку. Перемішати за допомогою міксера. Муки може піти менше. Тісто виходить, як на оладки.
Кільцеву форму змастити маслом і присипати борошном (зайву муку струсити). Вилити тісто у форму. Духовку розігріти до 180 градусів, поставити кекс, випікати 40-60 хвилин, до сухої зубочистки.
Дати кексу трохи охолонути, перевернути його на тарілку. Остиглий шоколадний кекс можна посипати цукровою пудрою або полити глазур'ю (яку відлили на початку).
Комментарии
Отправить комментарий