Кекси

Історія походження кексів бере свій початок в стародавньому Римі. З вирощеного ячмінного зерна робили грубу муку, яку потім змішували з горіхами, родзинками і Гранатний зернами.
Для солодощі додавали меду. Таку солодкість подавали спочатку тільки римської знаті. За сучасними мірками таке блюдо більше було схоже на хлібну корж наповнену сухофруктами. У 16 столітті американські колоністи почали активно експортувати цукор з материка, що призвело до його поширенню в Європі. Особливо даний солодкий продукт заповнив нішу домашньої кулінарії, тим самим посиливши популярність солодкої випічки (кексів). Фрукти в цукрі довго зберігалися, так як він зменшував процеси бродіння, вбирав сік з ягід, що сприятливо позначилося на термінах зберігання даної солодощі.

Складові:
  • 4 яйця,
  • 1 склянка цукру,
  • 100 гр розтопленого вершкового масла,
  • 5 столових ложок сметани,
  • 2 склянки борошна,
  • 1 пакетик ванільного цукру,
  • 2 чайні ложки розпушувача.
Цукор, яйця, ванільний цукор розтерти. Туди ж додати масло і сметану. Добре збити. Далі борошно і розпушувач. Продовжуємо збивати до однорідної маси. Я все роблю міксером. Форми для кексу заповнити на 2/3. Випікати при 200-210 градусах 20 хвилин.





Шоколадні кекси

  •  Вершкове масло - 200 г
  • Цукор - 100 г
  • Молоко - 120 мл
  • Какао - 30 г
  • Яйце - 4 шт.
  • Сода - 5 г
  • Борошно - 300 г
  • Ванілін - за смаком 
 Приготування

Шоколадні кекси займають заслужене місце серед величезної різновиди шоколадної випічки. За формою і розміром вони можуть бути великими або маленькими. Шоколадні кекси готуються легко і зберігаються тривалий час, а ще вони ароматні і смачні.
Якщо ви шукаєте нескладний рецепт шоколадного кексу до чаю, тоді вам сюди. Для цього кексу потрібні доступні продукти, які є у кожного. Спечіть шоколадний кекс з даного рецептом, і ви переконаєтеся, що він гідний того, щоб випікати його якомога частіше.
Щоб приготувати простий смачний шоколадний кекс з какао, підготуємо продукти.
В кекс за бажанням можна додати родзинки або горіхи, але і без них він виходить дуже смачним. Готовий кекс можна полити глазур'ю або посипати цукровою пудрою.
У розтоплене вершкове масло налити молоко і насипати цукор. Перемішати.
У суміш всипати какао, перемішати, поставити на вогонь. Постійно помішуючи, довести до кипіння, але не кип'ятити. Дати охолонути до теплого стану. Кілька ложок цієї маси відлити в чашку - для глазурі.
Покласти в остигнула масу яйця, ванілін і соду (не гасити). Збити міксером.
Поступово ввести муку. Перемішати за допомогою міксера. Муки може піти менше. Тісто виходить, як на оладки.
Кільцеву форму змастити маслом і присипати борошном (зайву муку струсити). Вилити тісто у форму. Духовку розігріти до 180 градусів, поставити кекс, випікати 40-60 хвилин, до сухої зубочистки.
Дати кексу трохи охолонути, перевернути його на тарілку. Остиглий шоколадний кекс можна посипати цукровою пудрою або полити глазур'ю (яку відлили на початку).




Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Історія солодощів